Boyhood – ‘onbeschrijfelijk ontroerend’

• Zie wat het leven de moeite waard maakt

Boyhood - International Trailer (Universal Pictures) HD
Boyhood – International Trailer (Universal Pictures) HD

Twaalf jaar werkte Richard Linklater aan zijn film ‘Boyhood’. Daarin brengt hij de jeugd van een gewone jongen in beeld brengt. Van babyvet op de wangen tot baard in de keel en van Gameboy tot Xbox.

Het is onbeschrijflijk ontroerend, om Mason en Coltrane ‘samen’ te zien opgroeien. Het gezicht van Coltrane dat hoekiger wordt, zíjn stem die breekt, zíjn lijf dat slungeliger gaat bewegen. Een unieke gewaarwording!

“Met modetrends, met muziek en zelfs met de interesses en opvattingen van de personages, omdat die mede worden bepaald door de wereld die hen omringt (…). Boyhood vangt het leven in al z’n gecompliceerdheid, portretteert een universeel menselijke ervaring en legt zo het verglijden van de tijd vast. Meesterlijk.”

Boyhood is met ambitie en passie gemaakt. Precies zoals dat waarschijnlijk in het echte leven zou gaan. Een film, die zo dicht langs het leven scheert dat je soms het gevoel hebt dat je door je eigen geheugenpaleis dwaalt. Zowel de hoofdrolspelers als de ondersteunende cast overtuigt, terwijl hun karakters evolueren en volwassen worden. Pas aan het einde realiseer je je dat je net een kind hebt gezien dat langzaam een jonge man werd.

Met: Ellar Coltrane, Patricia Arquette, Lorelei Linklater, Ethan Hawke, Elijah Smith, Marco Perella, Brad Hawkins

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s