Populaire problemen…

Prachtplaat. Om héél lang en langzaam van te genieten.

‘Popular problems’ van Leonard Cohen is een prachtplaat om héél lang en langzaam van te genieten. De zanger onderstreept daarmee zijn imago als de coolste (bijna) 80-jarige van de planeet.

Rust en aandacht, daar gaat het om. Zoals in in de openingstrack ‘Slow’. Daarin bezingt hij graag de tijd te nemen. Zoals dat gaat bij Cohen, krijgt de tekst al snel een erotische lading. Tegen een wat al te haastige geliefde:

All your moves are swift
All your turns are tight
Let me catch my breath
I thought we had all night

Op ‘Popular problems’ laat Cohen het gaspedaal echt heel ver omhoog komen. In sommige songs ligt het tempo zelfs zo laag dat ze nauwelijks vooruit lijken te komen. Bezwaarlijk? Integendeel. Op heel het album klinkt een diepe en donkere, soulvolle groove. Heel even doet het geluid denken aan een op het verkeerde toerental afgespeelde funksingle, maar zit je er eenmaal in, dan kom je er nog maar moeilijk uit. Die vooral door bas gedomineerde sound is de perfecte ondergrond voor Cohens zang, hoewel zang een wat groot woord is voor wat we horen; Cohen declameert roestig fluisterend. Maar je mist geen woord van wat hij meldt over – typische Cohenonderwerpen – de liefde, dood, religie en de toestand in de wereld.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s