The African Trilogy

Tap Root Manuscript is het zesde studio album van Neil Diamond, uitgebracht in 1970. Het was een van de meest experimentele albums die hij opnam, met prominente Afrikaanse klanken en instrumenten. Het album eindigde als een commercieel succes, met een reeks van top 40 hits.

Cracklin Rosie is een van de grootste hits die Neil Diamond heeft. Maar dat is niet het enige. Vanaf track nummer 6 hoor je iets anders, een kinderkoor dat zingt. Een instrumentaal nummer (dat werkelijk briljant is) en Afrikaanse invloeden. Een reeks van nummers die bekend staat als “The African Trilogy.”

Diamond studeerde Afrikaanse cultuur op de Kenyon Missie, de Verenigde Naties en de afdeling Afrikaanse Studies aan de UCLA.

Voor de neutrale luisteraar is dat misschien niet interessant, maar diegenen die van verschillende invloeden houden is dit een genot. Dit is een cd met alles erop en eraan. Uptempo, ballad, instrumentaal. Wat wil je nog meer? Het album was een van de meest experimentele van zijn tijd. Maar zijn voorbeeld ondervond in de latere jaren veel belangstelling van andere westerse musici. Waarbij je moet denken aan Peter Gabriel’s My Life in the Bush (1980) of Ghosts van David Byrne met Brian Eno (1981). En wat te denken van Graceland met Paul Simon (1986).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s