Het bedrog heeft ook zijn goed kanten, het kan onze ogen openen

Optische illusies spelen met onze hersenen en het veroorzaken twijfel over wat echt is en wat fictie is.

Een van de meest fascinerende organen in ons lichaam zijn de hersenen. Je kunt het de centrale verkeerstoren van ons lichaam noemen. Zonder onze hersenen, we zijn niet meer in leven. De hersenen is waar ons bewustzijn leeft en ons geheugen wordt bewaard.

Het is een complex orgaan van vetweefsel en de hersenen helpen ons bij het verwerken van de waarnemingen van onze zintuigen. Met behulp van onze neus, kunnen de hersenen ons vertellen of we ervaren een aangename geur of iets fout. Met onze oren, kunnen de hersenen ons helpen de geluiden die we horen te verwerken. Onze mond helpt de hersenen erachter te komen of het voedsel dat we eten is goed voor ons en niet giftig. Tot slot onze ogen. Zij helpen ons bij het verwerken van de informatie die we visueel zien.

Met zulke wonderlijke mogelijkheden, kun je (te) gemakkelijk aannemen en erop vertrouwen dat wat onze ogen ons te vertellen hebben, ook daadwerkelijk waar is. En dat is niet waar!

Deze video toont tien optische illusies. Deze optische illusies zijn extra bijzonder omdat ze spelen met onze waarneming met behulp van kleuren, hoeken, licht, vormen, maten, en nog veel meer.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s