Met hart en ziel

Het mysterie van niks en oneindig genot

De Kolderkrant, de krant waarvoor Pieter Pottenkijker werkt, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een onmisbaar dagblad vol merkwaardige informatie. Met een voorliefde voor stupide anekdotes. Dagelijks vullen Pieter en zijn collega’s het nieuws met merkwaardigheden en absurditeiten. Een zinnige bijdrage aan de wereldliteratuur is De Kolderkrant niet, maar toch verkoopt elke volgende editie weer meer onzinnigheid.  Periodiek onderzoekt Pieter voor De Kolderkrant mysteries.

Deze keer verheugen Pieter Pottenkijker, zijn lief Adri en hun vrienden zich op een idyllisch verblijf op camping Des Arcades. Deze is gelegen in een sublieme groene omgeving nabij de prachtige Moulin de Saint-Martial te Saint-Pantaléon in de buurt van Cahors, de hoofdstad van het departement Lot. Daar wil Pieter, de wereldberoemde speurneus en reporter van De Kolderkrant “Het mysterie van niks en oneindig genot” ontrafelen.

Het werk van Pieter Pottenkijker maakt deel uit van een groter geheel, want hij werkt nauw samen met de Bond van Levensgenieters, de regering, justitie, politie én vele bekenden en onbekenden uit de boven- en onderwereld.

“Met hart en Ziel – Het mysterie van niks en oneindig genot” bevat het volledige – ongecensureerde – verslag van het onderzoek en de reis die Pieter daarvoor in mei en juni 2022 maakte, bedoeld om het mysterie van niks en oneindig genot te ontrafelen. Ook deze keer blijkt niets wat het lijkt in het avontuur waarin Pieter met zijn entourage – waarin vele bekende en beruchte namen en gezichten zitten – verzeilt raakt. Onbedoeld, maar toch. Het resultaat is een dol en dwaas relaas met een serieus randje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s