Boekwinkel

Hoewel op het bureau van Pieter al enige tijd een dossier – HET GEHEIM VAN DE REUS – ligt te wachten op onderzoek behoeft, zal dit onderzoek er voorlopig niet komen. Het betreffende onderzoek is namelijk alleen mogelijk in zonnige streken en met het juiste gezelschap. En juist die combinatie is Pieter en zijn lief dit voorjaar uit de handen geslagen. Alles is anders. En zo komt het dat Pieter en zijn lief wel op de perfecte locatie zijn om het leven te genieten, maar tegelijkertijd het perfecte gezelschap dat kan bijdragen aan de ontsluiering van HET GEHEIM VAN DE REUS moeten ontberen.

De trouwe lezers of luisteraars van Pieter Pottenkijker – het toonbeeld van de anti speurneus die desondanks vrijwel alle detective foefjes toepast – zullen dus HET GEHEIM VAN DE REUS niet ontsluierd zien. Zij krijgen geen verslaggeving van zijn speurtocht – Pieter is van huis uit reporter – welke zich kenmerkt met de structuur van misdaad, onderzoek en ontknoping, gebed in pret, ontspanning en humor. “Dat, en meer nog,” zo erkent Pieter, “zal dit jaar niet gebeuren. Al weet je het, zolang het nog niet gebeurd is, nooit zeker!”

Denkt u maar eens aan SCHEEFPOEPEN – Het mysterie van het vreemdgaan. Het resultaat was een mix van kolder, zinnige serieusheid en vooral ook veel gezelligheid! Het succes daarvan was, om met Ivo Niehe – een Nederlandse televisiepresentator, -producent en -programmamaker – te spreken, unaniem groots. Of, zoals Acda en De Munnik in van hun liedjes zingen: “Morgen wordt misschien fantastisch, en als het mag ben ik er bij.” In afwachting daarvan verdiept Pieter zich dit jaar in de magie. Een bijzondere magie: DE MAGIE VAN DOMAINE SAINTE MARIE.

Het resultaat? Oordeelt u zelf lekker!

Download hier het volledige verhaal: De magie van Domaine Sainte Marie

Pieter Pottenkijker, uw altijd alerte en overal (niet) aanwezige sterreporter, is – samen met zijn altijd wel aan zijn zijde aanwezige Adri – weer eens neergestreken op Camping Des Arcades. Voor een vakantie in een natuurlijke en authentieke omgeving.

Camping Des Arcades is gelegen op 15 minuten van Cahors (Frankrijk, Departement du Lot). Op deze kleinschalige camping vind je naast een grijze golf aan Nederlanders een verwarmd zwembad met glijbaan, een vernieuwd restaurant en een visvijver. Voor de tieners op leeftijd worden er veel activiteiten georganiseerd. Zo is er naast het wat rustige pétanque ook het dagelijks toernooi glasheffen.

Het hart van de camping ligt harmonieus aan de voet van de “Moulin de Saint-Martial”, een weelderige witte watermolen uit de 13e eeuw in de Quercy.

Andere dan andere jaren ontbeert Pieter Pottenkijker dit jaar het gezelschap van goede bekenden. Wat te denken van staatsraad Van Der Molen bijvoorbeeld. Hij – met Sonja aan zijn zijde – schittert door afwezigheid en schijnt de bloemetjes buiten te zetten – of te hebben buiten gezet – in de wijngaarden rond Groesbeek (bij Nijmegen, Gelderland en dus in Nederland). Opvallender nog is de afwezigheid van Pieters’ s grote vriend Ton Bond, alias Het Heerschap van het Genootschap der Goedgelovigen, en zijn Bondmeisje, Linda.

Een kleine groep enthousiaste kampeerders zet zich dus in een Hollandsche enclave, beheert door Fransen. Een te gek mysterie over kolder en onzin is het resultaat….

Download hier het volledige verhaal| Het mysterie van kommer kolder en onzin

Het is nog rustig op Camping Des Arcades. U weet wel, die Hollandse nederzetting in de Midi Pyrenees. Daar, in het dorpje St. Martial (Departement du Lot) heersen tegenwoordig Jonathan & Eva Marliere. Met gouden hart en servicehanden. Nog zijn er weinig gasten. Eind mei, begin juni 2019 echter zal het – volgens de verhalen – met de rust gedaan zijn. Dan strijken ‘die Hollanders’ weer neer op de camping. Eerst ter voorbereiding, daarna voor de uitvoering en tenslotte voor het nagenieten van het Tweede “Zilveren Van der Schilden Boules Toernooi”.

De schijn van rust bedriegt echter. Want achter de schermen is er al veel politie op de been. Niet direct rond de camping, maar in den vreemde. Van daaruit gezien dan. Pieter Pottenkijker ontdekte dit toevallig en dook er meteen diep in. Waarom rijden er zoveel politie- en ME-busjes rond Den Haag en omstreken? En waarom spreekt staatsraad Roel van der Molen met minister Ferdinand Grapperhaus (Ministerie van Justitie & Veiligheid) over strenge veiligheidsmaatregelen rond het komende Tweede “Zilveren Van der Schilden Boules Toernooi” op camping Des Arcades?

De oorzaak van dat alles ontdekte Pieter Pottenkijker. Hij doet in dit ongecontroleerde verslag kond van zijn bevindingen. De personages in dit verslag hebben het zelf nauwelijks door, maar soms zitten volgers van Pieter hun tafelgenoten met open mond aan te gapen als ze kennis nemen van de gebeurtenissen. Hoe doen die Nederlanders dat toch? Wel, Peter legt voor u uitgebreid de ‘absurde’ geschiedenis vast. Voorzien van commentaar.

Download hier het volledige verslag/boek: Het mysterie van de gefikste match

Pieter Pottenkijker, uw altijd alerte en overal aanwezige razende reporter heeft besloten eens crimineel te gaan genieten. Daarom heeft hij, samen met zijn boezenvriend Ton Bond,  de wijk genomen en zijn zij afgereisd. In het gezelschap natuurlijk van hun kwekstaartjes, Adri en Linda, Zij zijn neerstrijken in hun geliefde stekkie in Frankrijk. Op Camping Des Arcades in Saint-Pantaléon dus.

Des Arcades is een sfeervolle familiecamping in de Lot in Zuid-Frankrijk. De camping is gelegen in de meest zuidelijke en zonnige vallei van de Lot. Daar, waar de schitterende en nog ongerepte natuur van de Quercy Blanc zich genieten laat. De camping is een perfecte uitvalsbasis voor allerlei pluimage. Zo leert ook dit verhaal van Pieter Pottenkijker Een vakantie bij camping Des Arcades betekent: persoonlijke aandacht in een omgeving waar niets is wat het lijkt. Pieter Pottenkijker, zijn gezelschap en de volgens genieten daarvan crimineel, dat staat vast!

Wil je het hele verhaal lezen? Dat kan. Klik hier en download (gratis!) het hele e-book: Crimineel genieten – Pieter Pottenkijker viert vakantie.

Het idyllische dorp St. Martial, nabij Montcuq in de Departement du Lot in Frankrijk – is ogenschijnlijk heerlijk rustig. De lokale bevolking haalt opgelucht adem nu de gasten van deze Nederlandse enclave eindelijk (weer) opgekrast zijn. Het gedoe rondom het Mysterie van de Gefikste Match is de Fransen niet in de koude kleren gaan zitten. Niet in de laatste plaats ook, omdat het veel gedoe om niks bleek. Toch bedriegt de kennelijke rust. Pieter Pottenkijker kreeg lucht van nieuwe schermutselingen rond camping Des Arcades en is op onderzoek uitgegaan. In zijn  reportage “Gilets Jaunes en de kunst van etiquette” onthult Pieter oorzaak en gevolg. Mis het niet en leer de feiten kennen.

Download het volledige verhaal/boek hier (gratis): Gilets Jaunes en de kunst van etiquette