Het mysterie van de gefikste match

Dia1.PNG

Het is nog rustig op Camping Des Arcades. U weet wel, die Hollandse nederzetting in de Midi Pyrenees. Daar, in het dorpje St. Martial (Departement du Lot) heersen tegenwoordig Jonathan & Eva Marliere. Met gouden hart en servicehanden. Nog zijn er weinig gasten. Eind mei, begin juni 2019 echter zal het – volgens de verhalen – met de rust gedaan zijn. Dan strijken ‘die Hollanders’ weer neer op de camping. Eerst ter voorbereiding, daarna voor de uitvoering en tenslotte voor het nagenieten van het Tweede “Zilveren Van der Schilden Boules Toernooi”.

De schijn van rust bedriegt echter. Want achter de schermen is er al veel politie op de been. Niet direct rond de camping, maar in den vreemde. Van daaruit gezien dan. Pieter Pottenkijker ontdekte dit toevallig en dook er meteen diep in. Waarom rijden er zoveel politie- en ME-busjes rond Den Haag en omstreken? En waarom spreekt staatsraad Roel van der Molen met minister Ferdinand Grapperhaus (Ministerie van Justitie & Veiligheid) over strenge veiligheidsmaatregelen rond het komende Tweede “Zilveren Van der Schilden Boules Toernooi” op camping Des Arcades?

De oorzaak van dat alles ontdekte Pieter Pottenkijker. Hij doet in dit ongecontroleerde verslag kond van zijn bevindingen. De personages in dit verslag hebben het zelf nauwelijks door, maar soms zitten volgers van Pieter hun tafelgenoten met open mond aan te gapen als ze kennis nemen van de gebeurtenissen. Hoe doen die Nederlanders dat toch? Wel, Peter legt voor u uitgebreid de ‘absurde’ geschiedenis vast. Voorzien van commentaar.

Download het volledige verslag/boek via onderstaande link:

Klik hier voor het volledige verslag/boek: Het mysterie van de gefikste match

Eén reactie

Plaats een reactie