Het Mysterie van kommer, kolder & onzin

Pieter Pottenkijker, uw altijd alerte en overal (niet) aanwezige sterreporter, is – samen met zijn altijd wel aan zijn zijde aanwezige Adri – weer eens neergestreken op Camping Des Arcades. Voor een vakantie in een natuurlijke en authentieke omgeving.

Camping Des Arcades is gelegen op 15 minuten van Cahors (Frankrijk, Departement du Lot). Op deze kleinschalige camping vind je naast een grijze golf aan Nederlanders een verwarmd zwembad met glijbaan, een vernieuwd restaurant en een visvijver. Voor de tieners op leeftijd worden er veel activiteiten georganiseerd. Zo is er naast het wat rustige pétanque ook het dagelijks toernooi glasheffen.

Het hart van de camping ligt harmonieus aan de voet van de “Moulin de Saint-Martial”, een weelderige witte watermolen uit de 13e eeuw in de Quercy.

Andere dan andere jaren ontbeert Pieter Pottenkijker dit jaar het gezelschap van goede bekenden. Wat te denken van staatsraad Van Der Molen bijvoorbeeld. Hij – met Sonja aan zijn zijde – schittert door afwezigheid en schijnt de bloemetjes buiten te zetten – of te hebben buiten gezet – in de wijngaarden rond Groesbeek (bij Nijmegen, Gelderland en dus in Nederland). Opvallender nog is de afwezigheid van Pieters’ s grote vriend Ton Bond, alias Het Heerschap van het Genootschap der Goedgelovigen, en zijn Bondmeisje, Linda.

Een kleine groep enthousiaste kampeerders zet zich dus in een Hollandsche enclave, beheert door Fransen. Een te gek mysterie over kolder en onzin is het resultaat….

Plaats een reactie