Als het niet wil, dan gaat het niet

Pieter Pottenkijker en “Het mysterie van het gekaapte toernooi”

Hoewel de spreekwoordelijke corona seinen nog niet allemaal op groen stonden, maakten Pieter Pottenkijker en zijn vrouw Adriaantje toch een trip naar Frankrijk. Om misverstanden te voorkomen, het ging om meer dan zomaar een korte vakantie. Dit, omdat Pieter slecht kon omgaan met ontspanning en derhalve spanning nodig had voor een goed gemoed.  

Zoals dat steeds gaat, mondde ook deze reis van Pieter uit in een tragikomedie. Niet in de laatste plaats ook, omdat zijn verblijf gesitueerd was op de niet geheel onbekende camping Des Arcades in de Lotstreek . Een bijna (nog) verlaten, maar zonovergoten camping op het platteland rond Cahors(Frankrijk).  

Op camping Des Arcades troffen Pieter en zijn Adriaantje een eenzame kluizenaar en zijn vrouw – in wie wij Ton Bond en het Bondmeisje Linda herkennen. Gezamenlijk moesten zij van daaruit “Het mysterie van het gekaapte toernooi” ontrafelen.  

“Als het niet wil, dan gaat het niet” is de neerslag van een zenuwslopend en de lachspieren verlammend onderzoek. Het jaagt de neerslachtigheid van menig medelander op de vlucht door de intriges rond het spelen van jeu de boules.

Het verhaal komt pas echt op gang en op zijn plek vallen als blijkt welk een pedante criminelen de kapers van het spel zijn.  Het is een verhaal, net als de aardappelen uit de streek, ruw en weerbarstig aan de buitenkant, maar van binnen bloemig en zeer smaakvol. Met de frisfruitige afdronk als die van de beste rosé uit die streken.

Klik hier voor het volledige verhaal: Als het niet wil, dan gaat het niet

Plaats een reactie